Αναζήτηση

Γίνε μέλος της μεγαλύτερης ομάδας για το Σπίτι Εγγραφή Εδώ

Τραπέζι από παλέτα: Φτιάξε το δικό σου σε 3 απλά βήματα!

Τον τελευταίο καιρό, οι κατασκευές από ξύλινες παλέτες έχουν προσελκύσει την προσοχή και το θαυμασμό πολλών ανθρώπων, κερδίζοντας μια θέση σε πολυάριθμα νοικοκυριά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πεις ναι σε μια τέτοια κατασκευή, όπως ένα τραπέζι από παλέτα. Για παράδειγμα, μπορείς να το φτιάξεις μόνος/ -η σου, δίνοντας του το προσωπικό σου στυλ. Έτσι, εξασφαλίζεις ότι το έπιπλο αυτό είναι μοναδικό και έχει το γούστο σου.Πηγή: Douleutaras.gr

 • Τραπέζι από παλέτα : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να φτιάξεις το δικό σου!

  Πώς θα φτιάξεις το δικό σου τραπέζι από παλέτα;

  Τα diy μαστορέματα με ξύλο και ειδικά με παλέτες δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην κατασκευή. Ωστόσο, απαιτούν να έχεις στο σπίτι σου κάποια ειδικά εργαλεία, ώστε να γίνει η δουλειά σου πιο εύκολη. Χωρίς αυτά, οι διαδικασίες γίνονται αρκετά χρονοβόρες, οπότε ίσως αξίζει να ζητήσεις και τη βοήθεια ενός επαγγελματία ξυλουργού. Ωστόσο, ας δούμε πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου τραπέζι από παλέτα στο σπίτι.

  Τι θα χρειαστείς;

  1- 2 ξύλινες παλέτες
  Παλμικό τριβείο
  Γυαλόχαρτα 120- 240
  Αστάρι γενικής χρήσης
  Ρολό βαφής
  Χρώμα της προτίμησης σου
  Ξυλοτρύπανο
  Νοβοπανόβιδες ή Ξυλόβιδες
  Κατσαβίδι μπαταρίας
  4 βιομηχανικά ροδάκια με φρένο

  Προετοιμασία

  Αν το σαλόνι σου είναι αρκετά μεγάλο, μπορείς να κατασκευάσεις και ένα μεγάλο τραπέζι από παλέτα, χωρίς αυτό να είναι πρόβλημα. Συνεπώς, προμηθεύσου με 2 παλέτες. Από την άλλη πλευρά, αν το σαλόνι σου είναι μικρό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο μια παλέτα, την οποία έχει κόψει στη μέση για σένα ένας ξυλουργός. Έτσι, θα εξοικονομήσεις πολύτιμο χώρο.

  Προτού ξεκινήσεις με την κατασκευή σου, έχε υπόψιν ότι καλό είναι να εργαστείς στην αυλή, στο μπαλκόνι, ή σε μια μεγάλη επιφάνεια, όπου έχεις αρκετό χώρο για να κινηθείς. Επίσης, θυμίσου πως είναι καλό να στρώσεις κάτω παλιά υφάσματα, ή χαρτόνια, ώστε να μη λερώσεις το χώρο.

  Λείανση & Βάψιμο

  Η πρώτη εργασία που πρέπει να γίνει, είναι η λείανση των επιφανειών. Με άλλα λόγια, οι παλέτες σου πρέπει να γίνουν λείες, ώστε να μπορέσουν να βαφούν. Ωστόσο, αν βασιστείς μόνο στα γυαλόχαρτα, τότε η δουλειά σου θα γίνει αρκετά δύσκολα και θα καταλάβει αρκετό από το χρόνο σου. Για το λόγο αυτό υπάρχει το παλμικό τριβείο, ένα εργαλείο, με το οποίο η λείανση ξύλου γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα. Από άποψη χρόνου, σε συμφέρει να χρησιμοποιήσεις και τα γυαλόχαρτα για τα δύσκολα σημεία, αλλά και το τριβείο για τις μεγάλες επιφάνειες.

  Στη συνέχεια, θα πρέπει να περάσεις τις παλέτες σου με αστάρι. Το αστάρι λειτουργεί σαν κόλλα, η οποία κλείνει τους πόρους του ξύλου, το κάνει αδιάβροχο και προετοιμάζει το έδαφος για το χρώμα. Λοιπόν, άπλωσε μια στρώση από αστάρι σε ολόκληρη την επιφάνεια της παλέτας με το ρολό σου και περίμενε μερικές ώρες, ώσπου να στεγνώσει.

  Μερικές ώρες αργότερα, η παλέτα είναι έτοιμη για βάψιμο. Το χρώμα είναι καθαρά δική σου επιλογή και πρέπει να ταιριάζει με το στυλ διακόσμησης του σπιτιού σου. Φυσικά, θα πρέπει να φροντίσεις, ώστε η μπογιά που έχεις διαλέξει να είναι ειδική για βαφή ξύλου. Βάψε την παλέτα με το ρολό και άφησε το και πάλι για μερικές ώρες να στεγνώσει.

  Ένωση παλετών

  Τέλος, περνάμε στο κομμάτι της ένωσης των 2 παλετών, ώστε να πάρει μορφή το τραπέζι από παλέτα. Η ένωση γίνεται με το να καρφώσεις τις παλέτες μεταξύ τους με τις νοβοπανόβιδες και το κατσαβίδι μπαταρίας. Για να γίνει πιο εύκολα αυτή η εργασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πρώτα το ξυλοτρύπανο, ανοίγοντας μικρές τρύπες στα σημεία, όπου θα τοποθετηθούν οι βίδες.

  Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να τοποθετήσεις τα ροδάκια του τραπεζιού σου στο κάτω μέρος, ώστε να μπορείς να το μετακινείς, όταν θέλεις. Προαιρετικά, μπορείς να επενδύσεις το πάνω μέρος με plexiglass, ή ακόμα και κανονικό γυαλί, για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

  Γιατί αξίζει να φτιάξεις ένα τραπέζι από παλέτα;

  Οικονομία

  Ο οικονομικός παράγοντας είναι κάτι που πάντα μας απασχολεί, όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, σε μια προσιτή τιμή που αντέχει το πορτοφόλι μας. Όπως καταλαβαίνεις, τα απαιτούμενα υλικά για την κατασκευή του τραπεζιού θα σου κοστίσουν πολύ λιγότερο από την αγορά έτοιμου τραπεζιού. Συνεπώς, έχεις ένα λόγο για να το σκεφτείς σοβαρά.

  Άνεση & Στυλ

  Υπάρχει περίπτωση να βρεις έπιπλα στο εμπόριο, τα οποία να σου ταιριάζουν περισσότερο από αυτά που φτιάχνεις μόνος/ -η σου; Ένα τραπέζι από παλέτες που φτιάχνεις στο σπίτι έχει την προσωπική σου πινελιά, ένα κομμάτι από την προσωπικότητα σου. Έτσι, γίνεται ιδανικό για τη διακόσμηση σου, χωρίς να κουραστείς κάνοντας έρευνα αγοράς για να βρεις το τραπέζι που σου αρέσει. Ακόμη, λόγω της φύσης της παλέτας, το τραπέζι σου θα προσφέρει άνεση, καθώς θα έχει αποθηκευτικό χώρο για τα περιοδικά σου.

  Αντοχή

  Αν δεν το γνώριζες, η ξύλινη παλέτα είναι ένα πολύ ανθεκτικό αντικείμενο, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από βιομηχανικές επιχειρήσεις για εργασίες, όπως μεταφορά βαρέων φορτίων. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, πως δε θα αισθανθείς ποτέ ανασφάλεια για να τοποθετήσεις βαριά αντικείμενα πάνω στο τραπέζι από παλέτα που έχεις στο σπίτι σου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπορείς να κατασκευάσεις ακόμα και κρεβάτι με παλέτες, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

  Με ποιο στυλ διακόσμησης ταιριάζει το τραπέζι από παλέτα;

  Ρουστίκ στυλ

  Το ρουστίκ στυλ διακόσμησης βασίζεται στην ιδέα της ένωσης με τη φύση. Αντιπροσωπευτικό υλικό του είναι το ξύλο και τα χρώματα του είναι το καφέ, το πράσινο και το μπεζ. Συνεπώς, γιατί να μην ταιριάζει στο ρουστίκ στυλ ένα τραπέζι από παλέτα που έχεις φτιάξει με το γούστο σου, χρησιμοποιώντας γήινα χρώματα;

  Μινιμαλιστικό στυλ

  Το μινιμαλιστικό στυλ βασίζεται στην ιδέα της αφαιρετικής διακόσμησης. Σύμφωνα με τις αρχές του, δε χρειάζονται πολλά, ούτε ογκώδη έπιπλα, ώστε να φαίνεται γεμάτος ένας χώρος. Αν βάψεις το τραπέζι σου σε κάποιο ουδέτερο χρώμα, όπως λευκό, γκρι, ή μπεζ, δεν υπάρχει λόγος για να μην ταιριάζει σε μια μινιμαλιστική διακόσμηση σπιτιού. Άλλωστε, το ύψος του τραπεζιού είναι χαμηλό, λόγω της φύσης της παλέτας, κάτι που το μινιμαλιστικό στυλ επικροτεί.

  Bohemian στυλ

  Πρόκειται για ένα στυλ διακόσμησης, το οποίο χαρακτηρίζεται από άνεση και χαλαρή διάθεση. Τα έντονα χρώματα επιτρέπονται, όπως και η πολυχρωμία, αλλά σε σημείο που να μη γίνεται κουραστική. Για παράδειγμα, αν επιθυμείς να βάψεις το τραπέζι σου με διάφορα χρώματα, μπορείς να φροντίσεις, ώστε τα χαλιά και οι κουρτίνες σου να είναι πιο διακριτικά. Έτσι, το θέαμα δε θα γίνει ποτέ κουραστικό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Douleutaras.gr

Γίνε μέλος της μεγαλύτερης ομάδας για το Σπίτι Εγγραφή Εδώ Είσοδος Εδώ