Αναζήτηση

Γίνε μέλος της μεγαλύτερης ομάδας για το Σπίτι Εγγραφή Εδώ

5 Λουλούδια που Αντέχουν στον Ήλιο του Καλοκαιριού!

Βάλτε στο βάζο σας αυτά τα πανέμορφα λουλούδια που δεν υποκύπτουν στην καλοκαιρινή ζέστη. • To καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και ο καύσωνας μπορεί να παραμονεύει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εσείς πρέπει να εγκαταλείψετε την επιθυμία σας να βλέπετε τα βάζα σας γεμάτα με ανθισμένα λουλούδια.

  Παρακάτω θα βρείτε 5 πανέμορφα λουλούδια που κερδίζουν τη μάχη με τη ζέστη και θα φέρουν χρώμα και άρωμα καλοκαιριού στο σπίτι σας!

  Λυσίανθος Μη σας ξεγελούν τα ντελικάτα πέταλα του λυσίανθου. Αυτό το πανέμορφο, αρχοντικό και ιδιαίτερο λουλούδι δεν υποκύπτει στην καλοκαιρινή ζέστη και θα παραμείνει φρέσκο στο βάζο σας για περίπου 10 μέρες. Το άνθος του θυμίζει αρκετά τα τριαντάφυλλα και θα το βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

  Ο λυσίανθος ανθίζει όλο το χρόνο αλλά η αντοχή του στη ζέστη τον κάνει ιδανικό για τις καλοκαιρινές συνθέσεις σας.

  Ο λυσίανθος ανθίζει όλο το χρόνο αλλά η αντοχή του στη ζέστη τον κάνει ιδανικό για τις καλοκαιρινές συνθέσεις σας.

  Tip Πριν βάλετε τα λουλούδια σας σε βάζα θα πρέπει να τα κόβετε από κάτω 2-3 εκατοστά ώστε να μπορούν πιο εύκολα να ρουφούν νερό από το βάζο.

  Κάλλα Δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στους καλοκαιρινούς γάμους. Πέρα από την ξεχωριστή απλότητα και την κομψότητα που αποπνέει, η καλοκαιρινή κάλλα (ή ζαντεδέσκια) κατάγεται από την Νότιο Αφρική, αγαπάει τον ήλιο και αντέχει ακόμα και όταν υπάρχει μείωση στη συχνότητα που την ποτίζετε. Στην Ελλάδα θα τη βρείτε κυρίως σε λευκό χρώμα. Αποφύγετε να πιάνετε με γυμνά χέρια τα φύλλα και τα άνθη της μιας και το φυτό είναι δηλητηριώδες και υπάρχει πιθανότητα να σας δημιουργήσει ερεθισμό στο δέρμα.

  Μπορεί να μην έχει άρωμα, αλλά το χρώμα και το σχήμα της κάνουν την κάλλα εξαιρετικά ελκυστική.

  Μπορεί να μην έχει άρωμα, αλλά το χρώμα και το σχήμα της κάνουν την κάλλα εξαιρετικά ελκυστική.

  Τριαντάφυλλα Κι όμως το πλέον ρομαντικό και σαγηνευτικό λουλούδι παραμένει ανθισμένο και το καλοκαίρι. Προσπεράστε τις ποικιλίες που έχουν λεπτά πέταλα –κι επομένως μειωμένη αντοχή στην ζέστη- και  μην τα αφήνετε πολλές ώρες εκτεθειμένα στον ήλιο. Τοποθετήστε τα σε βάζο με καθαρό νερό το οποίο θα αλλάζετε σε καθημερινή βάση. Μην αφήνετε τα χαλασμένα φύλλα μέσα στο νερό γιατί θα μειώσουν το χρόνο αντοχής του φυτού.

  Στα τριαντάφυλλα λέμε πάντα "ναι"-ακόμα κι όταν έξω κάνει ζέστη.

  Στα τριαντάφυλλα λέμε πάντα "ναι"-ακόμα κι όταν έξω κάνει ζέστη.

  Tip Πλύντε το βάζο με χλωρίνη για πλήρη απολύμανση πριν τοποθετήσετε τα λουλούδια. Μην ξεχνάτε ότι ο εχθρός τους είναι τα βακτήρια

  Ζέρμπερα Αυτό το χαριτωμένο, πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο λουλούδι κατάγεται από την Αφρική. Με άλλα λόγια, είναι συνηθισμένο στον...καύσωνα. Με τη σωστή φροντίδα, λοιπόν, μπορεί να αντέξει στο βάζο σας έως 3 εβδομάδες. Λουλούδια όπως η ζέρμπερα που έχουν τριχίδια στο βλαστό τους, ενδέχεται να χαλάσουν εάν στο βάζο βάλετε πολύ νερό. Τοποθετήστε καλύτερα λίγο το οποίο θα ανανεώνεται συχνά.

  Tip Οι ζέρμπερες είναι από τα λίγα λουλούδια που μεγαλώνουν μέσα στο βάζο (παρόλο που είναι κομμένες). Ζητήστε λοιπόν από τον ανθοπώλη να σας βάλει λίγο σύρμα ώστε να διατηρούνται ίσιες και να μην γέρνουν στο πλάϊ από το βάρος που έχουν τα άνθη τους.

  Η παιχνιδιάρικη ζέρμπερα δεν είναι μόνο όμορφη αλλά μειώνει και την ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων.

  Η παιχνιδιάρικη ζέρμπερα δεν είναι μόνο όμορφη αλλά μειώνει και την ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων.

  Γεράνι Είναι όμορφο και ξεχωριστό λουλούδι και παραμένει φρέσκο κι ανθισμένο ακόμα κι υπό καθεστώς ζέστης. Μπορείτε να το βρείτε σε αμέτρητες αποχρώσεις και θα δώσει χρώμα και ζωντάνια στις ζαρντινιέρες σας. Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα λουλούδια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

  Το όνομα γεράνι

  Το όνομα γεράνι είναι ελληνικό και προέρχεται από τη λέξη «γερανός» γιατί το σχήμα αυτών των λουλουδιών μοιάζει με αυτό του γερανού.

Γίνε μέλος της μεγαλύτερης ομάδας για το Σπίτι Εγγραφή Εδώ Είσοδος Εδώ